Yucat - Mobile Business Solutions

IDC: Sybase iAnywhere No. 1 beheersoftware mobiele apparatuur

Marktonderzoeksbureau plaatst Sybase iAnywhere boven 15 andere leveranciers van Mobile Device Management Enterprise Software.

Utrecht, januari 2009 – Het gerenommeerde marktonderzoeksbureau IDC plaatst Sybase iAnywhere bovenaan de wereldranglijst van leveranciers van ’mobile device management enterprise software’. Dat blijkt uit hun zojuist verschenen rapport ‘Worldwide Mobile Device Management Enterprise 2008-2012 Forecast and 2007 Vendor Shares’. Sybase iAnywhere krijgt deze onderscheidende positie voor de zevende achtereenvolgende keer.

Bij de samenstelling van de wereldranglijst wordt gekeken naar omzet en marktaandeel. Dat heeft geleid tot een top-16 lijst met bedrijven die samen bijna 90% van de wereldmarkt voor hun rekening nemen. Daaronder bevinden zich zeer grote leveranciers van software voor systeembeheer, gerenommeerde leveranciers van mobiliteitsoplossingen en gespecialiseerde leveranciers van oplossingen voor Mobile Device Management (MDM).

Sean Ryan, Research Analyst Mobile Enterprise van IDC, licht de marktontwikkelingen toe: "In 2008 constateerden we dat MDM-leveranciers geavanceerde beveiligingsfaciliteiten aan hun systemen toevoegden, zoals full disk encryption, antivirusvoorzieningen en firewalls. Daarmee komen ze tegemoet aan de eisen van grote ondernemingen wat betreft IT-beheer, het afdwingen van good practices en de compliance aan bedrijfsvoorschriften. Het beheer van mobiele apparatuur en beveiliging groeien zo naar elkaar toe. Nu steeds meer bedrijven de markt van MDM-aanbieders gaan verkennen wordt het heel belangrijk om de juiste leverancier te kiezen. Dat betekent: de leverancier die zich aansluit bij de beheer- en beveiligingsstrategie die hoort bij de verschillende mobiele infrastructuren en apparatuurplatforms."

De markt
IDC voorspelt een groei van de internationale MDM-markt van $243,8 miljoen in 2007 naar $364,7 miljoen in 2012. Dat betekent een gemiddeld groeipercentage van 8,4 per jaar. IDC definieert MDM Enterprise software daarbij als software die in elk geval beschikt over standaard faciliteiten die alle administratieve desktop-applicaties ook bieden, zoals pc-beheer en software-beheer, faciliteiten voor softwaredistributie, het beheer van bestanden met virusdefinities en het beheer-op-afstand voor systeemdiagnose. MDM Enterprise oplossingen moeten bovendien beschikken over geavanceerde functies die zich specifiek richten op de eisen van gebruikers van mobiele en draadloze apparatuur, zoals beveiliging, offline-ondersteuning en de draadloze synchronisatie, back-up en recovery van bestanden.

Terry Stepien, president van Sybase iAnywhere, reageert enthousiast op de marktanalyse: "IDC geeft ons deze positie nu voor het zevende achtereenvolgende jaar. Het beheer en de beveiliging van mobiele apparatuur is voor onze klanten een topprioriteit. We richten ons dus heel sterk op deze aspecten. In 2009 zullen we onze toppositie in de markt opnieuw waarmaken met ’ s werelds meest uitgebreide en robuuste oplossing voor beheer en beveiliging van apparatuur."

Het IDC-rapport ‘Worldwide Mobile Device Management Enterprise 2008-2012 Forecast and 2007 Vendor Shares’ (december 2008, no. 215219) kan worden aangevraagd op http://www.idc.com.

Over Sybase iAnywhere
Sybase iAnywhere is gespecialiseerd in het succesvoller laten werken van frontoffice medewerkers. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in mobiele en embedded databases, het beheren en beveiligen van mobiele apparatuur, mobiele middleware en synchronisatie en Bluetooth®- en infraroodtechnieken. Dagelijks vertrouwen tientallen miljoenen mobiele computergebruikers, miljoenen abonnees en 20.000 zakelijke klanten en partners op iAnywhere’s ‘Always Available’ oplossingen, waaronder SQL Anywhere, Afaria, OneBridge en de AvantGo® mobiele internet service. iAnywhere is een dochteronderneming van Sybase, Inc. (NYSE:SY). Meer informatie is te vinden op http:// www.ianywhere.com

Voor meer informatie:

Sybase Nederland B.V.
Jeannette van der Have, marketing manager
telefoon : 030-247 83 16
e-mail: Jeannette.van.der.have@sybase.com

of

iAnywhere Solutions Benelux
Artie Jasperse
telefoon: 030-247 83 14
e-mail: artie.jasperse@ianywhere.com